32

Патриотичен конкурс в чест на 150-годишнината от гибелта на Левски

Патриотичен конкурс “Левски - другото име на свободата“ е част от събитията, които предстоят в Стрелча по повод 150-годишнината от гибелта на Апостола. Съревнованието е организирано от общината в града и местното чителище “Просвещение-1871“.

Подрастващите могат да избират между две направления - изкуство и наука. В първото могат да участват с литературни или художествени творби – стихотворение, разказ, есе, рисунка, плакат, пластика, посветени на Левски, като е допустимо да се явяват само индивидуални участници. Друга възможност е да се представят с рецитация на стихотворение за Апостола. Тази част от конкурса ще се проведе на 15 февруари в библиотеката на читалището. Във второто направление младите хора моат да се включат с историческо изследване на тема “Левски в Стрелча“ или презентация на тема “Дела трябват, не думи“, като могат да участват индивидуално или в колективи. 

Жури ще оценява кандидатите и представените творби и материали, които ще бъдат разделени на три възрастови групи - от 6 до 11 години, от 12 до 15 години и от 16 до 18 години. 

Кои са победителите, ще бъде съобщено на Възпоменателния концерт за Васил Левски, който предстои в читалището в средногорското градче на 17 февруари. Тогава ще бъде и награждаването на отличените.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?