32

Паталеница и Ветрен дол решиха: Не искат кариери

Жителите на Паталеница с единодушие решиха да не позволяват разкриването на кариера за добив на строителни материали в землището на селото. Това оповести чрез страницата си във Фейсбук кметът Петър Куленски.

Община Пазарджик застава изцяло зад решенията на проведеното Общо събрание на населението на с. Паталеница и ще направи всичко, което е в законовите правомощията на институцията, за да не бъде похабена красивата природа в родопската яка! Заставаме твърдо зад тях, коментира градоначалникът.

На поредното си трето Общо събрание на населението проведено по реда на Закона за пряко участие във властта и местното самоуправление хората от с.Ветрен дол изразиха категорично волята си за недопускане решения на Общински съвет гр.Септември даващи основания по ЗУТ и др.нормативни актове за концесии в землището на селото. Това пък съобщи Георги Янкулов, общественик, ангажиран с каузата за опазване на района от вредното влияние на добивната дейност. Решението ще бъде предоставено за сведение и изпълнение в предвидените от закона срокове.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?