Следвайте ни

Пастрок, убил 2-годишно дете, пак обжалва присъдата си

След като призна вината си, Светослав Йорданов се размина с доживотен затвор

viber icon

Съдебната сага за жестокото убийство на 2-годишно момченце от неговия пастрок продължава. Казусът влиза повторно в Апелативния съд днес, след като делото веднъж вече бе върнато, но окръжните магистрати в Пазарджик и при второто гледане дадоха 25 години затвор. 31-годишният Светослав Йорданов обаче отново оспорва това наказание на по-горна инстанция. 

-------

Трагедията с малкия Рашко се разигра на 23 ноември 2017 г. Майка му Мариана Йорданова живеела на семейни начала със Светослав. Той е признат за виновен, че умишлено е умъртвил момченцето с нечовешки побой. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив и с особена жестокост.

Докато майката на момченцето проституирала на Околовръстното шосе, подсъдимият се грижел за синчето <210>. Когато плачело и не можел да го успокои, той му удрял шамари. Във фаталния ден Рашко плачел неудържимо за майка си. Пастрокът му изпаднал в ярост. Заудрял го с юмруци, блъскал главата му в стената и в пода, за да млъкне. Именно тези удари се оказали смъртоносни.

След известно време видял, че детето диша тежко. Извикал майка му и заедно го откарали в болница, но там лекарите констатирали, че бебето е починало, и уведомили полицията.

Прокуратурата и близките на Рашко поискаха доживотна присъда за убиеца му, но тъй като той призна вината си и се покая, поне на думи, дадената присъда бе 25 години лишаване от свобода при строг режим.

Подсъдимият има четири осъждания преди горното обвинение. Магистратите са постановили той да изплати 15 000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди на майката на детето.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?