32

Първокласници поздравиха Китайското посолство за настъпващата Нова година на тигъра

Децата от село Паталеница изненадаха приятно своите приятели от азиатската страна

Първокласниците от село Паталеница поздравиха дипломатите от Китайското посолство в България по случай настъпването на Новата година на тигъра. 
Децата, заедно със своя класен ръководител Диана Баташка, успяха да направят китайски фенери, които закачиха на дърво в класната си стая. Учениците от ОУ "Константин Величков" нарисуваха символа на новата 2022 година - тигъра и собственоръчно изписаха "Честита Нова година" с китайски йероглифи, за което им помогна Йолина Василева, създател на фейсбук страничката "С обич от Китай". 
"Беше "страшна" забава, децата с голямо любопитство и нескрит ентусиазъм успяха да направят този новогодишен поздрав", сподели класният им ръководител Диана Баташка. 
Освен красиви снимки, децата успяха да запишат и видео с поздрав на китайски език, който всеки може да използва на 31 януари в 00:00 часа, когато настъпва и Новата година на тигъра. Ето как изглежда и той: 新年快乐!- “Син Ниен Куай Лъ”!
Припомняме, че през 2021 година дипломатите от Китайското посолство в България посетиха село Паталеница с цел екотуризъм. Те се полюбуваха на красиви гледки с лавандула, браха череши и разгледаха Баткунския манастир. 

*Автор - Павел Гълъбов

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?