32

Първокласничка е най-четящото дете на Пазарджик с 200 прочетени книги

Бивша учителка получи приза "Читател на годината" на библиотека "Никола Фурнаджиев"

Бойка Георгиева, бивша детска учителка, е „Читател на 2022 г.“ на Регионална библиотека “Н.Фурнаджиев“-Пазарджик. За изминалата година дългогодишната ни читателка е прочела 169 книги на различна тематика. Тя благодари на директора на библиотеката Лъчезар Риков за доброто отношение, което среща и за приветливите и усмихнати библиотечни специалисти, работещи тук. Г-жа Георгиева изрази надежда и се обърна към младите да посещават по-често библиотеката и да се докосват до книгата, защото тя е неоценимо богатство.

Седемгодишната Красимира Терзийска, първокласничка от Начално училище „Васил Левски“, е отличена за „Най-четящо дете за 2022 г.“ на РБ“Н.Фурнаджиев“. Момиченцето е заело през отиващата си година над 200 книги и най-много обича да чете енциклопедии за непознати страни, за животните, за космоса, но харесва и книги за приказни герои.

За училище-партньор на библиотеката бе отличено Основно училище “Св.Кл.Охридски“, което успешно работи с културната институция по Национална програма “Осигуряване на съвременна  образователна среда - Библиотеките като образователна среда“ и реализира над 10 инициативи с възпитаници на училището и библиотечните специалисти. От името на училищното ръководство преподавателят г-жа Цонка Рабаджийска благодари за съвместната работа и изяви по проекта.

На наградените директорът на Регионална библиотека “Н.Фурнаджиев“ Лъчезар Риков връчи енциклопедии, грамоти и рекламни материали на библиотеката и им пожела да не прекъсват контактите си с хубавата книга.

*Регионална библиотека “Н.Фурнаджиев“

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?