32

Първите контейнери за дрехи и текстил вече са в Пазарджик

Първите контейнери, в които ще се събират ненужни дрехи или текстилни изделия, вече са разположени по улиците на Пазарджик. Такъв вече има до спирката на бул. "Цар Освободител", близо до къщата на д-р Лонг. Както и на още 12 оживени места в града.

В контейнерите се събират само годни за употреба облекла и битов текстил, става ясно от указанията. Дават се и насоки как да се ползват съоръженията и че не бива в тях да се пускат отпадъци за рециклиране. 

Припомняме, че тази новост е част от нов проект на Общината за събиране на текстилни изделия, които са сред най-опасните отпадъци. Годните ще бъдат предоставяни на БЧК, а останалите ще се предават на специализирана фирма, която също ще дарява средства на Червения кръст за всеки килограм текстилни отпадъци.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Мария

Мария

26.01.2023 | 10:44

Щеше да е добре да се посочи къде се намират контейнерите за текстил. няма как да гадаем къде са, на коя улица са или на кое място в града ...

Отговори
1 0
Дора

Дора

26.01.2023 | 11:45

Здравейте! В следващата публикация по темата са изброени подробно, след като получихме информация от Община Пазарджик - https://www.marica.bg/region/pazardjik/obshtina-pazardjik-organizira-kampaniq-za-sabirane-na-tekstil-tazi-sabota.

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?