Следвайте ни

Първият пациент с COVID във Велинград е диагностициран точно преди година

viber icon

На този ден преди една година е открит първият пациент с новия коронавирус във Велинград. За това припомнят от обществената болница в родопския град. Същевременно медиците, които вече 12 месеца остават безусловно на първа линия, припомнят основните правила, с чието спазване бихме могли по-бързо да се преборим с пандемията. 

Ето обръщението им по този повод:

Измина една година от първия регистриран случай на Ковид-19 във Велинград. Година, в която загубихме много наши съграждани, които не успяха да преборят вируса. Други и в този момент се борят за живот! Екипите на КОВИД- Отделението не са спирали да работят и да дават максимума от себе си, за да бъдат в полза на нашите пациенти, стремейки се с общи усилия да вървим напред. Имаме една обща заплаха и всички трябва да се борим заедно с нея! Как?! С отговорност и постоянство, спазвайки всички противоепидемични мерки, дори когато те не са заложени в заповед! Ние сме тези, които сами трябва да си налагаме мерки - дистанция, дезинфекция, дисциплина и солидарност! Именно това е енергията, която ще помогне за преодоляване на кризата! Пазете се и бъдете здрави!

А съобщението на болницата от 22 април 2020 година гласи:

Във Велинград е регистриран първият случай на заразен с КОВИД-19. Касае се за жена на 64 години, която е безсимптомна и е поставена под карантина. Взети са проби на лицата, контактни със заразената – те също са поставени под карантина. Пробата на жената е взета по протокол като са спазени всички мерки за безопасност при провеждане на тестове за Covid-19. Филтърният кабинет в МБАЛ-Велинград, както и всички прилежащи площи, се дезинфекцират като строго се спазват всички санитарно-хигиенни правила в условия на пандемия!

Към днешна дата, след като вече сме станали свидетели на до 145 заразени за денонощие само в Пазарджишко, стотици хора, преминали през ада на тежко боледуване и борещи се месеци наред с последиците, много изгубени животи, остава да се надяваме някой ден отново появата на единичен случай с COVID да е новина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?