Следвайте ни

Първият Фестивал на туризма и етеричните култури премина при силен интерес

viber icon

На 28 и 29 май 2021 г. Община Стрелча, Туристически информационен център,  НЧ "Просвещение-1871" и Исторически музей проведоха Фестивал на туризма и етеричните култури. В рамките на фестивала бе организирана Местна туристическа борса, в която ТИЦ и туристическия бранш представиха възможностите за почивка в Стрелча чрез рекламни материали и атракции като дегустация на сладко от рози и гюлова ракия.

В обособените "Алея на ароматите" и "Алея на занаятите" участваха производители на козметични етерични  продукти и занаятчийски изделия от цялата страна.

Акцент в програмата на фестивала бе розопроизводството. Гостите на града имаха възможност да се запознаят с розобера "на място" при представянето на ритуала по събиране на розовия цвят и при посещението на "Старата розоварна" на фирма " Катеко" ЕООД.

В обръщението си към жителите и гостите кметът на общината инж. Георги Павлов заяви, че въпреки трудностите за запазване на поминъка на стрелчани -  розопроизводството, Стрелча ще продължи напред, защото има богат ресурс за развитие на туризма и производството на етерични култури.

Общинска администрация и Общинския съвет подкрепиха справедливите искания на розопроизводителите от чието име г-жа Цветана Кунчева прочете декларация, която ще бъде изпратена до служебното правителство.

В концертната програма на фестивала участваха самодейните състави към НЧ " Просвещение-1871" - Певчески хор " Родолюбие", Певческа група " Стрелица", Певческа група "Роден край", Танцова формация " Усмивки" и гостуващите музиканти от оркестър "Пловдив" със солистка Цонка Нанова и формация  " Наздравица".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?