32
Следвайте ни

Първият български международен бестселър е напълно безплатен

viber icon

Първата българска книга удостоена с титлата бестселър в Амазон от днес е напълно безплатна за българската публика. Авторът на „Ако срещнеш Буда, убий го!“ Илиян Кузманов, реши да предостави българската дигитална версия на книгата напълно безплатно за Коледа. 
„Аз винаги съм се придържал към максимата, че човек без значение къде се намира и до колко е успял, трябва не да взима от родното място, а да връща там. Възхищавал съм се на италианци, турци и латинообщности как съумяват да са сплотени, самите хора, без административни структури и хора на заплати, да си помагат и винаги да са с мисъл за местата, от които са тръгнали.“- обяснява скандалната си инициатива Илиян. 
Вместо да реши да осребри славата си в България, най-успешният ни писател навън решава да подари труда си на българската публика. „А и моментът е един такъв исторически, живеем в много трудно и критично време. Всичко около нас е непредсказуемо, никой идея си няма кога и как ще излезем от този водовъртеж. В този момент цените на всичко летят нагоре, хората мислят за оцеляването... Това е най-малкото, което мога да направя в този момент за родното си място!“

Кой е Илиян Кузманов? Той е не само първият българин успял да влезне в топ 20 на Амазон и да  окичи с титлата блокбъстар своята първа книга. Този нестандартен и изключително успешен български автор е Най-сексапилният Писател в Света за 2021 година. Българинът бе избран между стотици писатели като Най-сексапилният писател за 2021 година, от списанието за популярна култура FilmDaily, четено от над 2 милиона души дневно. Класацията бе съвместно с бостънския вестник - The Boston Courier… Той е и първият български писател с престижна литературна награда за океана - Литературни Титани, като е и финалист на най-комерсиалния конкурс за литература Readers Favourites с награден фонд $100, 000. Бостънското радио CIAO USA Radio Italia го определят като един от най-интересните и мистериозни майстори на белия лист, а цветовете около него са много и някои в действителност са в тъмната и загадъчна гама. В Бостън го свързват със семейство Бонано и Шестте Семейства в Ню Йорк, като отдават на тях неговият пробив в Лондон, свързват го и с тибетски Лами, от които черпи вдъхновението да създаде книга, определяна от автори на многобройни бестселъри като „истински диамант“ - предположения, които Илиян напълно отрича. Илиян е медийна сензация зад Океана, където отбелязалите неговите успехи и харизма медии са доста над хиляда, сред тях са NBS, USA Today, CBS, FOX, Market Watch… А в Коледния си брой, най-тиражираната (Щатите, Испания, Колумбия, Венецуела…) електронно и печатно латиномедия отделя цяла страница за него. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?