Следвайте ни

Първа победа: Издигнаха две неравности на опасния главен път в Братаница

viber icon

С първа победа могат да се похвалят жителите на Братаница, които от години настояват главният път през селото да бъде обезопасен и да се сложи край на поредицата от трагични инциденти. Последният от тях стана през юли, когато на място бе убита 8-годишната Мони. Детето бе пометено от служебен автомобил на МВР, чийто водач - служител на ГДБОП, заобиколил с висока скорост спрелите да дадат път на момиченцето и неговото братче, което по чудо остана невредимо. А виновникът бе пуснат под гаранция от 5000 лева.
Последвалите протести дадоха резултат. На мястото на инцидента, както и пред кметството на селото вече има издигнати пешеходни пътеки. Третата, която е обещана на местните хора - на изхода към Ветрен дол, се очаква да бъде направена до дни, коментираха пред "Марица" хора от Инициативния комитет. Те допълват с надежда, че съоръженията дават резултат - ако доскоро автомобилите са прелитали като по писта, сега са принудени да се движат по-внимателно. Местните обаче са решени да се борят докрай и за другите си две искания - да се монтира камера за контрол на скоростта и да има постоянно или по-често полицейско присъствие.
Продължава и борбата им полицаят, причинил произшествието, да получи справедлива присъда. Подписката с това искане е събрала огромна подкрепа и е изпратена до Главната прокуратура. Ако оттам няма адекватна реакция, братанчани се заричат да стигнат и до по-висши инстанции. Разследването по случая продължава, но още е в досъдебна фаза, по информация от наши източници.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?