Следвайте ни

Паралелка и две фирми под карантина заради коронавирус

viber icon

Двадесет и две са потвърдените положителни проби за COVID-19 в Пазарджишко за последното денонощие, съобщават от РЗИ. Първокласници от основно училище в областния град са под карантина, тъй като учителката им е сред новозаболелите. Изолация е наложена и на две фирми в Пещера, където има нови огнища на коронавирус.

Пробите са на лица от Пазарджик, Пещера, Велинград, Брацигово и села Радилово, Капитан Димитриево и Козарско.

От град Пазарджик са жена и мъж, семейство на 54 години, поставени на домашна изолация. Жената е учителка в първи клас в ОУ „Христо Ботев“ Пазарджик. Класът ще бъде поставен под карантина.

От град Велинград са мъж на 52 години, хоспитализиран в „МБАЛ-Велинград“ и  жена на 80 години, поставена на домашна изолация.

Осемнадесет положителни резултата са констатирани при изследвани лица от две фирми от град Пещера. Всички положителни са поставени на домашна изолация. 

Те са:

От фирма „Ингилиз“, три жени на 38, 40 и 50 години и двама мъже, на 32 и 55 години.

От фирма „Идеал България“ са тринадесет положитени: пет жени на възраст от 46 до 64 години, от град Пещера, град Брацигово и село Козарско; осем мъже на възраст от 24 до 57 години от град Пещера и села Радилово и Капитан Димитриево.

На двете фирми са издадени заповеди за поставяне под 48 часова карантина и провеждане на щателна дезинфекция, както и предприемане на всички противоепидемични мерки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?