32

Панделка от червени цветя грейва на площад „Васил Левски“

Под мотото „ХИВ – помним, действаме, продължаваме“ ще преминат инициативите организирани от РЗИ Пазарджик, съвместно с БМЧК и ОСНВ –Пазарджик по повод Световния ден за съпричастност към жертвите на ХИВ инфекцията. 

Инспекторите от РЗИ Пазарджик за поредна година ще изразят своята солидарност, съпричастност и подкрепа към хората живеещи с коварното заболяване.  

От здравната инспекция припомнят, че третата неделя на месец май се посвещава на жертвите на ХИВ вируса. За първи път този ден е отбелязан през 1983 г. в Сан Франциско и Ню Йорк. 

Целта на инициативите, които се организират е повишаване информираността и чувствителността на обществото към хората живеещи с ХИВ/СПИН, преодоляване на  стигмата по отношение на тях и ангажиране на обществото в борбата срещу СПИН. 

РЗИ Пазарджик приканва жителите на област Пазарджик да проверят своя ХИВ-статус. Изследването е безплатно, запазва се анонимността на изследваното лице. Всички желаещи могат да се изследват с бързи тестове, в периода от 09 до 15 май в лабораторията на здравната инспекция, от 9.00 ч. до 16.00 ч.

През същия период, доброволци от Български младежки Червен кръст ще раздават здравно-информационни материали на ученици от училищата в град Пазарджик, предоставени от РЗИ Пазарджик и Общински съвет по наркотични вещества – Пазарджик.

На 13 май пред панделката от червени цветя - символ на борбата срещу ХИВ/СПИН ситуирана на площад „Васил Левски“ Пазарджик, ще бъде почетена паметта на жертвите на ХИВ. След което в централна градска част ще се раздават промотивни материали. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?