32

Панагюрище пак си избира кмет между двама кандидати

Нови извънредни избори за кмет на Община Панагюрище се провеждат днес. За поста се борят само двама души - доскорошният дългогодишен кмет Никола Белишки от ГЕРБ и издигнатият от инициативен комитет Желязко Гагов, чиято победа на последния вот бе оспорена в съда.

Предизборната кампания за новия вот протече вяло, доколкото я имаше. В Общинската избирателна комисия не е постъпил нито един сигнал за нарушения.

До извънредния вот се стигна, след като съдът обяви за недействителни резултатите от местния вот на 5 ноември 2023 година. Тогава Белишки бе победен от опонента си Гагов, но само с 28 гласа. След оспорване и повторно ревизиране на резултатите бяха открити съществени нарушения при отчитането и опаковането на бюлетините и изборните книжа, най-вече в 25-а секция в село Попинци. Включително разменени пликове, неправилно запечатани чували и дори бюлетини в найлонови торбички. Магистратите прецениха, че нарушенията са достатъчно сериозни, за да се предположи, че е възможно да са довели до изкривяване на резултатите. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?