32

Панагюрче изненада Дядо Коледа с подарък

Дядо Коледа, изпълнения на хор „Децата на Панагюрище“, концерт на панагюрката Донна Бангьозова и Владо Димов, трепетно очакване и ведро настроение предхождаха запалването на коледната украса в Панагюрище снощи. Стотици жители на общината бяха заедно на централния  площад „20 април”, за да са част от  емоционалното събитие.

По средата концертът беше прекъснат от 6-годишния Божидар, който се качи на сцената с подарък за Дядо Коледа. Минути след това кметът на община Панагюрище приветства събралото се множество.

„Днес заедно с Вас отваряме нова книга. Ще се опитаме да запълним нейните страници заедно. Нека в нея запишем нещата, които забравихме да направим миналата година,  думите, които забравихме да изречем, любовта, която забравихме да покажем, помощта, която забравихме да предложим. Тази книга се казва „Възможности за Панагюрище“, а нейната първа глава – „Запалване на светлините за идващите празници“. И се надявам да влезем в Новата година със сърца, изпълнени със светлина и благодарност“, каза кметът.

Той покани на сцената световния шампион по самбо Иван Хърков, носител на колекция от златни медали и гордост за община Панагюрище. Развълнуван, самбистът поздрави панагюрци, като им пожела здраве, благополучие и добротворчество. Малко след това се появи  и Дядо Коледа, който също поздрави жителите на община Панагюрище и отправи своите благопожелания към тях.

Имаме щастието и отговорността да живеем и отгледаме децата си в този хубав град…Панагюрци сме горди хора. И винаги сме били… заяви кметът Желязко Гатов и заключи: Ще  повярваме в своя потенциал и ще разберем истинската си стойност! Ще бъдем благодарни и ще простим. Ще вярваме и ще продължим. И тази вяра ще предадем на нашите деца, за да има светлина! Заедно с Иван Хърков градоначалникът натисна бутона и площадът засия от светлината на украсата. Заря освети небето и топлина преля в сърцата.

Танцова формация „Балканджии” с ръководител и хореограф Петър Немски повдигна още повече градуса на настроението. Накрая, хванати за ръце, мнозина почувстваха магията на българското хоро.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?