32
Следвайте ни

Паметникът на Стамболийски остана със следи от последната вандалщина

viber icon

Паметникът на Александър Стамболийски в Пазарджик, който по случай 9 септември за кой ли път стана жертва на политически вандализъм, бе почистен отново от работници на Общината. Доколкото е възможно, те са премахнали червената и синята боя, но пък от силните препарати се появили жълти петна, както разказаха притеснени пред "Марица". Опасенията им са, че след толкова обработки с агресивна химия бюстът на земеделския лидер се е увредил и пада покритието му. Дали наистина е така, вероятно ще трябва да кажат експерти.

"Трябва да се сложи камера и да се наказват такива хулигани" - гневно коментира един от работниците. Той е убеден, че докато тези посегателства се разминават безнаказано, злосторниците няма да се откажат. Факт е, че преди дни по същия начин бе поруган и паметникът на Петър Абаджиев срещу старата автогара.

Работникът, с когото разговаряхме, наскоро се върнал от Германия. Разказва, че там навсякъде били поставени камери с висока резолюция. Засичали не само нарушенията, но и давали възможност за идентифициране на извършителите. Така дори за хвърлен фас се налагали глоби, като често полицията спирала нарушителя още на следващото кръстовище, за да го уведоми, че е хванат в крачка.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Майна

Майна

22.09.2021 | 16:02

Стамболийски е болшевишки анти народен главо-рез и теро-рист .Този паметник е срам за България и трябва да бъде изринат

Отговори
1 1
Бай Тошо

Бай Тошо

22.09.2021 | 16:08

И без камери са фашунгери!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?