32

Пак не избраха председател на Общинския съвет (обновява се)

Без резултат приключи поредното четвърто продължение на първото за мандата заседание на Общинския съвет в Пазарджик, чиято цел бе да се избере председател. Четвъртият опит отново завърши с фиаско. Не постъпиха нови предложения, а вотът за вече номинираните претенденти бе идентичен като този от първите три опита. Найден Шопов от ГЕРБ получи 19 гласа, Таня Колчакова-Янева от ПП-ДБ - 18. Три бюлетини отново бяха невалидни. Един съветник отсъства от заседанието.

„Трима души спъват работата на целия Общински съвет!“ - коментира гневно Таня Колчакова от трибуната. Тя призова съветниците, които не харесват никой от двамата номинирани, да направят свое предложение. По думите ѝ сред въпросните трима е и дама, която доскоро е уверявала хората как ще работи в обществен интерес, а същевременно открито заявила, че няма да гласува за нито един от кандидатите за председатели, защото не ги харесвала. Не скри и съмненията си, че зад това поведение стоят политически интереси. Призивът на Колчакова бе за по-отговорно отношение към ангажиментите в местния орган на власт. Тя попита какво би се случило, ако един анестезиолог хвърли ръкавиците по средата на операция и остави пациента. Или един пожарникар зареже гасенето на горяща къща, защото така му се е приискало.

„Не сме се събрали тук да се харесваме, а да вършим работа - каза още тя. - Всеки от нас има и други задължения, има и семейство. Трябва да осъзнаем, че пред нас стоят належащи проблеми за решаване, а трима души саботират всичко!".

Повод за изказването ѝ стана предложението заседанието да продължи утре, отново от 17:00 часа. То обаче предизвика остри реакции и не бе прието. Вместо това местните народни избраници решиха да направят пети опит за гласуване, което приключи малко след 20:00 часа. Резултатът от него - няма избран председател. От 40 гласували 19 са подкрепили Найден Шопов, 17 - Таня Колчакова. А невалидните бюлетини вече са 4.

Шестият опит за избор на председател предстои утре, 29 ноември, от 12:00 часа.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Алооо маричката, за кое село става дума?

Алооо маричката, за кое село става дума?

28.11.2023 | 23:02

Ама много сте прости Сашета!

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?