Отзвук от коронакризата? Собственици на хотели ги вадят за продан

Бум в предлагането на хотели и по-малки места за нощувка се забелязва в Пазарджишко - напоследък се появяват десетки такива обявления. Предлагат се както малки къщи за гости и хижи, така и големи комплекси с видимо висока категория.

 

Общо 57 оферти за туристически обекти откриваме само в един от по-популярните сайтове за имоти в България, без да броим повтарящите се от един и същи собственик, но публикувани от различни агенции и брокери.

Четири са обявените за продан места за нощувка само в областния град. Сред тях може да се видят истински бижута, като функциониращ търговски и туристически комплекс, простиращ се на 1161 кв.м и разполагащ с 5 апартамента, ресторант със 100-120 места, разрешително за нощен бар с капацитет до 80 посетители и разположен в самия център на града. Сградата е построена през 1993 година, но е изпълнена в автентичния стил на възрожденската архитектура. В същия дух е решено и дворното пространство. Цена не е посочена.

Друг хотел, също в центъра, се предлага за 200 000 евро. Посочено е, че разполага с 8 самостоятелни стаи на три етажа, рецепция, голяма открита тераса и асансьор. Сградата е ново строителство с площ 360 кв.м.

Подобен обект се продава и в Промишлената зона срещу 555 000 евро. Площта му е 535 кв.м, отделно има голям навес с пещ и барбекю, 3 беседки и 3 къщи сепаренца. Предлага се като напълно разработен бизнес, като освен 6 стаи за гости плюс апартамент разполага с ресторант. Предлага се оборудван и обзаведен.

Срещу 348 000 евро пък се продава още един хотел в района на Окръжна болница. Построен е през 2010 година на 290 кв.м площ, триетажен, има кафе-аперитив с кухня и капацитет 100 места, апартамент и две стаи.

Най-много са обявите за продажба на хотели от Велинград и Цигов чарк, но има и такива от Стрелча, Панагюрище, Пещера, Брацигово, Сърница, Батак. Както и в селата, при това не само известните като туристически дестинации като Розово, Равногор - предлагат се и места за нощувка в Попинци и Левски. Ако снимките към тях не са просто илюстративни, някои изглеждат доста привлекателни местенца.

Каква е причината собствениците им да искат да се разделят с тях, можем само да предполагаме. Макар и неохотно, брокери коментират, че по-масовото предлагане се дължи на понесените от туризма удари по време на пандемията и страха от нови ограничения занапред.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?