Следвайте ни

Отзвук от корона кризата: Съдия-изпълнител продава детска градина

viber icon

Детска градина е обявена за публична продан от частен съдия-изпълнител. Причината са вземания към взискател, вероятно свързани с посочените тежести върху имота – ипотеки, договори за наем и възбрана, вписани в Службата по вписванията.

Търгът, който ще се проведе от 27 март до 27 април, е за частната детска градина „Доброта“ в село Синитово. Първоначалната цена е 184 680 лева. За продан са обявени поземлен имот с площ 1000 кв.м, заедно с масивна двуетажна сграда, състояща се от две отделни постройки на калкан. Едната е с разгъната застроена площ 216 кв.м с кухненски бокс, спалня, санитарен възел, вътрешна стълба за второ ниво, на което има коридор, хол с трапезария, самостоятелна кухня, спалня и общ санитарен възел. Другата също е на два етажа с проект за преустройство и надстройка, представлява детска градина с парти център. Общата й площ е 277,6 кв.м, заедно с подобрение – по-малка постройка от 40 кв.м. Това става ясно от обявление, публикувано от частния съдия-изпълнител Добромир Даскалов.

Детската градина функционира и до момента, като работи по модерната в последните години методика на Мария Монтесори. Предлага дори транспорт за децата от врата до врата при желание на родителите да се възползват, а в двора за малчуганите е изграден и басейн. От фейсбук страницата на детското заведение се вижда, че малките му възпитаници са имали атрактивна гостенка в началото на март – популярната пазарджишка народна певица Ива Гидикова. После са правили кукерски маски и са гонили злото по стара българска традиция. Хубавата като цяло идея обаче явно среща затруднения в недотам благоприятната икономическа среда в страната ни. Вероятно за това роля е изиграла и корона кризата, нанесла жестоки удари върху малкия и средния бизнес.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?