Следвайте ни

Отпускат допълнителни трансфери на Белово и Лесичово

viber icon

Със свое постановление правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 8,7 млн. лв. по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово, както и 600 хил. лв. по бюджета на МС за 2021 година.

За основен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово в община Лесичово са предоставени 800 хил. лева. За изграждане и обновяване на централната градска част на гр. Белово се отпускат 1,2 млн. лв., а за ремонт на покрива на сградата на Родопския драматичен театър - 300 хил. лв. по бюджета на община Смолян. По бюджета на община Плевен са разпределени 700 хил. лв. за консервация и реставрация на Къща-музей "Цар Освободител Александър II" и на Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец“, както и за ремонт на улица „Генерал Скобелев“. На община Радомир се отпускат 1,5 млн. лв. за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. За ремонт и реконструкция на водопроводи и улици в населените места на община Мездра са одобрени 1,6 млн. лв., а в община Болярово - 800 хил. лева. За изграждане на две допълнителни училищни сгради в гр. Сливен - съответно за ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - се предоставят 1,8 млн. лева. За доизграждане на манастирския комплекс в местността Кръстова гора са предоставени 600 хил. лв. по бюджета на Министерския съвет.

Необходимите средства ще се осигурят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2021 г. и чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2021 година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?