102

Отпускат 16 милиона за ремонт на мост в Пазарджик

Мостът на река Марица в Пазарджик ще бъде ремонтиран за сумата от 16 027 550,00 лв. без ДДС, стана ясно от обявената по-рано днес обществена поръчка за избор на изпълнител. Тя се случва и със съдействието на областният управител Валентина Кайтазова, която още с встъпването си в длъжност обяви това за един от приоритетите си. 

На своята фейсбук страница кметът Петър Куленски също потвърди добрата за пазарджиклии новина. 

"Процесът ще отнеме време и е важно да имаме готовността за още търпение.

 Целево е мостът не просто да бъде рехабилитиран, а това да се случи качествено и с всички взети мерки за неговата устойчивост напред във времето. Благодарен съм на всички, които положиха усилия процедурата да бъде задействана - общинска администрация, областна управа, Агенция „Пътна инфраструктура“.

От встъпването ми в длъжност положихме нееднократно усилия, за да насочим фокуса на отговорните за моста и ремонта му държавни институции. Няма да спрем с вниманието си докато не го видим такъв, какъвто трябва да бъде – ремонтиран, модернизиран и сигурен за всеки преминаващ през него.

В началото на следващата седмица ще проведем среща с органите на КАТ, за да решим важния въпрос с реорганизацията на движението по време на ремонта, за което обществеността ще бъде своевременно информирана. Извиняваме се на гражданите за дискомфорта, който ще понесат от временното преустановяване на движението по моста, но ремонтът е повече от належащ", коментира кметът на община Пазарджик Петър Куленски. 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 22 оценки
3.7/5 от 22 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?