32

Отличиха посмъртно създателя на Фолклорна група "Мераклии"

Съпругата на незабравимия Светослав Дончев получи посмъртно неговия Почетен знак на община Септември

Уникалният спектакъл ,,Коледна приказка'' препълни залата на театър "Възраждане" в Септември. Участие в него взеха танцьорите на ФГ "Мераклии", ансамбъл „Пазарджик” и приятели. Спектакълът бе посветен на покойният създател и художествен ръководител на „Меркалии” Светослав Дончев, който си отиде от този свят без време, точно преди 1 година. Започнатият от него проект продължи съпругата му Цветанка Дончева. Въпреки най-трудното изпитание в живота си тя успя да възкреси за нов живот неговото дело в ансамбъла и да осъществи мечтата на Светослав – настоящия проект да бъде завършен и показан на сцена.
Припомняме, че в края на миналата година Общински съвет – Септември гласува единодушно Светослав Дончев да бъде удостоен с почетния знак на Общината „за значителния си принос за запазване и развитието на фолклора”.
В изпълнение решението на Общинския съвет след края на спектакъла ,,Коледна приказка'' кмета на Общината Васка Рачева връчи официално на съпругата на Светослав Дончев – Цветанка високото отличие.
 

 
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?