32

Отличиха победителите в първия конкурс за краснопис

Наградиха учителите и учениците от област Пазарджик за високи резултати през учебната година

Областният управител Андрей Гечев и заместник областният управител Петя Цанкова връчиха наградите на най-добре представилите се ученици в първия по рода си Областен ученически конкурс по краснопис за ученици от начален етап на образование. Инициативата е на РУО Пазарджик е се провежда с подкрепата на ПУ „Паисий Хилендарски“ в лицето на неговия заместник ректор проф. д-р Румяна Танкова, която е родом от Пазарджик и също присъства на тържествената церемония, провела се днес в лапидариума на Регионален исторически музей Пазарджик. Андрей Гечев пожела нови успехи на призьорите и ги призова да увличат съучениците си в това съревнование. Петя Цанкова поздрави всички присъстващи с международния ден на детето и се обърна към учениците и колегите си учители, да бъдат все така ентусиазирани, мотивирани и смели да постигат нови високи постижения в образованието.
Церемонията бе открита от началника на РУО Пазарджик Дора Дулчева, която благодари на всички учители и ученици, на колегите си от РУО за старанието и съвместната работа през изтичащата учебна година. По предложение на РУО Пазарджик до министъра на Образованието и науката с почетно отличие-грамота „Неофит Рилски“ бяха удостоени учители и директори от област Пазарджик за дългогодишната им цялостна професионално трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование в област Пазарджик. С благодарствени грамоти бяха отличени още двама учители и народният представител от Пазарджик Ивайло Шотев, за безрезервната им подкрепа и лично участие в инициативата на МОН „Деца помагат на деца“. В рамките на кампанията ученици, учители и родители от област Пазарджик събраха помощи за своите връстници в българските неделни училища в Украйна. На финала на тържествената церемония РУО Пазарджик отличи учениците от среден курс, класирали се на призови места на Националните олимпиади по БЕЛ и Философия и гражданско образование.
Таня Стойнова – ученичка от 11 клас в ЕГ „Бертолт Брехт“ получи специален плакет от Министъра на образованието и науката за престижното си второ място на Националната олимпиада по БЕЛ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?