Следвайте ни

Отличиха „Асарел-Медет“ с браншова награда за иновации

viber icon

Международният изследователски проект X-Mine за развитие на нови сензорни технологии за геоложко проучване и дигитално моделиране на находищата донесе на „Асарел-Медет“ браншовата награда за иновации на Българската минно-геоложка камара.

По случай Деня на миньора „Асарел-Медет“ получи за седми път наградата „Грижа за природата“ заради автоматизираното управление на пречиствателните станции, а тази година стана носител на отличието „Безопасност на труда“. Данните показват, че само за изпълнението на противоепидемичните мерки дружеството е вложило 620 хил. лв., така че да се осигури безопасността на работещите. Откроено беше също и участието ни в дарителския фонд за борба с пандемията заедно с това на другите големи фирми от рудодобива в страната.

Заедно с професионалния празник през тази година Минната камара чества 30-годишен юбилей. В тази връзка председателят на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД Димитър Цоцорков връчи традиционната стипендия „Лъчезар Цоцорков“ на изявения студент от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ Карина Гелова, която учи специалността „Управление на ресурси и производствени системи“.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

умен

умен

19.08.2021 | 21:29

този завод заедно с кцм-пловдив доят бюджета на българия и то от много години без никакъв ефект много некадърна администрация се подържа и много малко работници .......

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?