32

Отличиха 153-ма ученици - първенци от национални олимпиади и състезания

В Лапидариума на Историческия музей в Пазарджик се проведе тържествена церемония по награждаване на ученици от област Пазарджик, класирани на първо място на националните или на областните  (за класовете, за които не се провежда национален кръг) кръгове на националните олимпиади и състезания през учебната 2023-2024 година. 

153 ученици от I до XII клас получиха грамоти от началника на Регионалното управление на образованието – Пазарджик, госпожа Ружа Семерджиева, за своите отлични постижения в различните предметни области и професионални направления. Думи на благодарност за труда и упоритостта, за отдадеността и всеотдайността, увенчани с красотата на успеха, бяха отправени от госпожа Семержиева към учениците и техните учители и родители.

Водещи на събитието бяха Весела Топалова – учител по български език и литература в ЕГ „Бертолт Брехт“ – гр. Пазарджик, и Стефан Мерджов – зрелостник от същото училище.

Музикалните изпълнения на Ася Дженева – ученичка в СУ „Методий Драгинов“ – с. Драгиново, общ. Велинград, и на вокална група „Славей“ от I ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Пазарджик, ръководена от учителката по музика – Виолета Гълъбова, стихотворението за успеха, изпълнено от Ася Цветанова – ученичка в ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Пазарджик, бяха специален поздрав за всички отличени и гости. Нека с част от стихотворението напомним:

На този свят и в земния живот

успехът е оста на колелото.

Но не виси на клонче като плод –

към него стръмни пътища те водят.

                                           (Е. Ангелова)

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?