Следвайте ни

Отличен за СК Шампион на Мемориала „Христо Чочев“

viber icon

Пълна хегемония наложи СК “Шампион“ на Държавното първенство по модерен петобой в Пазарджик - Мемориал “Христо Чочев“.

Спортистите на клуба спечелиха 4 от 4 възможни златни отборни титли, както и една сребърна и една бронзова. В първия ден от състезанието при 17 годишните с дисциплини плуване 200 м и комбинирана дисциплина с бягане на 3 по 800 м с три стрелби Емил Грозданов стана държавен шампион с лични постижения в плуването и комбайна. Вицешампион стана Радослав Христов. Отборно момчетата на "Шампион" спечелиха златна купа в състав Емил Грозданов, Радослав Христов и Томас Григоров. Отбор 2 в лицето на Васил Топалов, Георги Илиев и Стилян Христов се класираха на 2 място от 12 отбора. При девойките Мария Лазарова се закичи с бронз, като това е първо за нея класиране в медалите.

Заедно с Виктория Пенева и Теодора Маринова отново стъпиха на най-високото стъпало и грабнаха златната купа. Вторият отбор на "шампионите" - Наталия Шопова, Лъчезара-Вероника Генова и Ивон Ханджийска се класираха на 3 място. При 19 годишните Михаела Зонова спечели фехтовката и сребърен медал в индивидуалното класиране. Емил Грозданов  с отлична най-силна комбинирана дисциплина също се класира на 2 място. И отново отборите на "Шампион" бяха златни - Ангел Франгов,Р адослав Христов и Емил Грозданов; Михаела Зонова, Виктория Пенева и Теодора Маринова.

"С тези си успехи и класирания затвърдихме позицията си на най-добрите петобойци в България. В клуба расте младо и надеждно талантливо поколение петобойци, които ще продължат традициите на Пазарджик като център на този толкова интересен и динамичен олимпийски спорт.                  

За подбор на млади спортисти вече стартирахме и безплатна плувна подготовка на деца в 4 клас за прием в Спортно училище в дисциплината модерен петобой", съобщиха от ръководството на клуба.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?