Следвайте ни

Откриват обновения полигон в Црънча с високи гости

viber icon

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще присъстват утре, 18 март, на честването на 78-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Специални сили и откриването на новия учебно-тренировъчен комплекс на Учебен център „Црънча“, съобщават от Министерството на отбраната. По повод годишнината ще бъдат наградени отличили се военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО). След освещаването на учебно-тренировъчния комплекс „Црънча“ командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев ще представи пред гостите условията в него и непосредствените задачи пред командването за годината.

Поканени са още народни представители от Комисията по отбрана, представители на местната власт, бивши командири на Специалните сили, представители на дружества и организации с принос за развитието на СКСО и други.

***
Учебно-тренировъчният комплекс „Црънча“ е модернизиран, отговарящ на всички съвременни изисквания учебен център, където военнослужещите от СКСО могат пълноценно да провеждат своята подготовка. Комплексът е съобразен с всички екологични норми и настоящото законодателство на Република България.
На 15 май 2020 г. представители на Министерството на отбраната и фирмата - изпълнител „Техно-Енерджи“ ООД подписаха Акт образец 2, с което бе даден старт на строителните дейности за изграждането на нови сгради и ремонт на съществуващия сграден фонд на учебния център „Црънча“. Срокът бе приблизително 330 дни. Дейностите по проекта са на стойност около 6 милиона лева, отпуснати от Министерския съвет.
Проектът включва изграждане на изцяло нов битов корпус с 2820 кв.м. разгъната площ, с прилежащи към него кухненски блок с площ 808 кв.м., класни помещения и брифинг зала с площ 503 кв.м., изграждане на строеви плац с трибуна, пречиствателна станция, подземен резервоар с помпена станция, трафопост, паркинг, ремонт на кулата за управление на мишенното поле и др.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?