32
Следвайте ни

Откриха тръба от тоалетна, свързана с напоителен канал

viber icon

Тръба за отвеждане на отходни води, заустена към напоителен канал, откриха в Калугерово. Нарушението лъснало след сигнал до Община Лесичово, отнасящ се за две къщи. На място обаче е установено, че от едната в канала се вливат само дъждовни води. На собственика на втората е издадено предписание, даден е и срок да си направи септична яма.

Положителното в случая е, че опитът да се спестят пари и труд от септична яма е засечен навреме. Тоалетната е нова и още не е била ползвана, поясни кметът на Калугерово Ангел Божилов.

И други местни управници алармират, че покрай тръбите за дъждовна вода към близки водоеми се пускат и канализационни съоръжения. В миналото отходните тръби на частни имоти масово са зауствани в реки, дерета, канали и излизат наяве след време, най-често ако някой подаде сигнал. Оказва се, че това се прави и до днес, в 21-ви век. 

Законодателството предвижда за такива нарушения първо да се издаде предписание, а глобите са при неизпълнение. Когато става дума за вече обитаема къща и тепърва трябва да се копае септична яма, явно намирането на решение не става така бързо, както в този случай.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?