Следвайте ни

Отива ли си грипът?

Новини от Пазарджик и региона

viber icon

Дали ще бъде отменена грипната епидемия в област Пазарджик, ще стане ясно в понеделник. Това каза за „Пазарджишка Марица” д-р Красимир Кулински, председател на Сдружението на общопрактуващите лекари в Пазарджик и член на Регионалния пандемичен комитет.

Д-р Кулински съобщи, че този път комитетът няма да се събира. В понеделник в момента, в който се обобщи информацията от РЗИ за повалените от грипа, ако има голям спад на заболеваемостта в областта, ще последва отменяне на грипната епидемия.

Съответно всички членове на Регионалния пандемичен комитет ще получат известие за това решение, след което то ще бъде  разпратено до общопрактикуващите лекари и директорите на болници, поясни д-р Кулински.

В област Пазарджик грипна епидемия бе обявена на 19 януари, като от същата дата започна и грипна ваканция за учениците. Тя бе прекратена на 23 януари, но, заради високата заболеваемост, епидемията и съпътстващите я мерки останаха в сила. Дали те ще бъдат отменени и колко са болните в региона ще разберем в понеделник.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?