32

Отцепиха с ленти опасна детска площадка на Острова

Община Пазарджик обеща повредените места да бъдат поправени

Опасна детска площадка с множество счупени елементи в парк „Острова“ беше отцепена с ленти, преди да е пострадал някой малчуган. Такава беше реакцията на Община Пазарджик, след като в социалните мрежи потребителка предупреди за рисковете от играта на съоръжението.  На снимките се виждат изгнили греди и дъски, много от тях - изпотрошени, на места - с отскубвани се крепежни елементи.

„Ограничен е достъпът до площадката и предстои да бъде отремонтирана. Благодаря, че ни сигнализирате!“ - коментира под поста кметът Петър Куленски, като публикува и снимка на оградената катерушка.

Темата предизвиква дискусии дали щетите по елементите се дължат на вандалско използване или на неправилна поддръжка. Потребители повдигат отново въпроса за налагане на глоби за вандали, рушащи обществена собственост.

Някои дават съвет такива сигнали да се изпращат директно до общинската администрация, която е отговорна за поддръжката им: „Пратете снимките на номера за сигнали към общината, реагират бързо. Преди време бях снимала площадката до Авангарда и до два дни беше оправена,като ми отговориха по Вайбър и ми изпратиха поправената пързалка на снимка, та явно наистина ги гледат“ - пише гражданска. Друга допълва: „Изпратете сигнал на този номер във вайбър. Това е гореща линия - Община Пазарджик. Реагират веднага и пращат снимков материал на ремонтираните обекти. Поне при пъти съм го правила вече, помага“.

Споменатият горещ телефон във Вайбър е 0886900636. Сигнали се приемат и на имейл [email protected].

От коментари става ясно, че и други детски площадки в Пазарджик се нуждаят от ремонти и обезопасяване.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?