Следвайте ни

От втори опит: Ваня атакува "Гинес" с 3500 фиби

Пазарджишката фризьорка оформя 304 прически за 8 часа в неделя

viber icon
Ралица ИВАНОВА, Пазарджишка Марица

Пазарджишката фризьорка Ваня Иванова тръгва за втори път към "Гинес", "въоръжена" с 3500 фиби и между 20 и 30 лака за коса. Тя ще бори световния рекорд за най-много вдигнати коси в неделя в спортната зала "Васил Левски". Трябва да успее да се справи с 304 прически, за да бъде записано името й в престижната книга с най-добри постижения в света. Ще има на разположение 8 часа. Времето до опита за рекорд наближава и Ваня е повече от развълнувана. За да доизчисти последни детайли около представянето си, фризьорката организира генерална репетиция преди официалното събитие. Вече съм повече от сигурна, че, за да се справя, момичетата, които ще бъдат мои модели, трябва да дойдат с предварително накъдрени коси, напръскани леко с лак и задължително с преса в корените за обем, но в никакъв случай тупирани, разказва Ваня. Фризьорката има дълъг списък със записали се момичета, които искат да станат нейни модели и да й помогнат да покори рекорда. Спокойна е, защото дори и да не се съберат точно 304 на деня, от "Гинес" позволяват да разваля и повтаря прическите на едни и същи глави. Гордея се, че успях да организирам събитието, защото не беше никак лесно, още повече без бюджет. Каквото и да се случи в неделя, аз вече се чувствам победител, защото зад мен застанаха страшно много хора, готови да ми помогнат - за идеята, за каузата, за адреналина от преживяването и заради мен самата като човек, казва Ваня. За себе си доказвам професионализма си. Винаги съм се състезавала със собствените си възможности, критична съм към работата си и обичам да си "сверявам часовника", допълва фризьорката от Пазарджик. Признава, че покрай цялата организация и препъни камъчетата, които изскачали по пътя към "Гинес", била на косъм да се откаже. Не го сторила заради хората, които й засвидетелствали своята подкрепа. Такава получила и от кмета на града Тодор Попов, който и предоставил да ползва спортната зала "Васил Левски" за събитието. Признава, че организирала всичко с нулев бюджет. Въпреки това се справила. Единственото, за което не й стигнали силите и възможностите, е да осигури вода и храна на екипа си. Затова приканва местните ресторанти или магазини, при добро желание да се включат и да станат част от опит, който при всички положения ще остане в историята на Пазарджик. 

Екипът на фризьорката ще се появи на събитието с щамповани тениски с надписа на рекордите. Стартът ще бъде даден точно в 8:00 ч. Всичко ще бъде заснето с камера и фотоапарат. След това материалите ще бъдат изпратени в "Гинес", откъдето ще върнат отговор справила ли се е по правилата и тя ли е новият рекордьор на планетата. 

Опитът за рекорд ще мине под шапката на благотворителността. По време на събитието в спортната зала ще се продава специално изработен календар с фотосесия на Ваня и Михаил Караджов - юрист-консулт на общината, в ролята на модели. Календарът ще струва 5 лева, а всички пари от продажбата му ще бъдат дарени на самбиста от Панагюрище Георги Огнянов. Преди време той получил тежка контузия и в момента се нуждаел от средства за рехабилитация в Москва./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?