Следвайте ни

От утре: Полицията няма да пуска пътуващи без документи

viber icon

Абсолютно по "устав" ще става от утре заран пропускането на пътуващите между населените места граждани на КПП-тата, съобщиха от ОД на МВР - Пазарджик.

 "Днес бе осъществен контакт с две от фирмите, извършващи междуселищни превози на територията на Пазарджик и от областния град към близките населени места.

Превозвачите са поели ангажимент да бъде разяснено на водачите на автобуси да предупреждават граждани, че на обособените КПП-та ще им бъде извършвана проверка от полицейските органи.

При липса на попълнена декларация пътниците ще бъдат свалени на място от транспортното средство.", коментира говорителят на полицията в областния град Мирослав Стоянов.

"Информираме гражданите, на които им се налага да пътуват, че трябва да имат попълнени декларации, които вчера бяха оповестени на сайта на МВР и на интернет страницата на ОДМВР-Пазарджик.

Важат и издадените до момента служебни бележки от работодателите и общинските администрации, които гражданите също могат да ползват при пътуване.", напомни Стоянов.

И днес полицейските екипи на КПП ще разполагат с празни бланки, които могат при нужда да бъдат предоставяни на гражданите за попълване.                   

Припомняме, е че във връзка с наложените допълнителни мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса, на входно-изходните артерии от и към гр. Пазарджик са обособени КПП-та със служители на полицията.        

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?