32
Следвайте ни

От утре: Изцяло онлайн ще учат децата в 5 общини в региона

viber icon

Децата в пет от общините в Пазарджишко от утре преминават изцяло на дистанционно обучение. Това съобщи Дора Дулчева, ВрИД началник на Регионалното управление по образованието. Мярката е в изпълнение на вчерашната заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която гласи, че в общините със заболеваемост от ковид над 500 на 100 000 души се преустановяват учебните занятия.

Промяната важи за Панагюрище, Стрелча, Пазарджик, Белово и Батак, като на места вече е въведено онлайн обучение. От останалите 7 общини единствено в Сърница заболеваемостта е под 250 на 100 000 души и там часовете може да продължат в класните стаи. За другите 6, в които заразените са между 250 и 500 на 100 000, до 50% от учениците може да са присъствено, а останалите - онлайн, по график, от 8 ноември.

В следващите дни се очаква да пристигнат и тестовете за най-малките, от 1. до 4. клас, за които ще се даде възможност да се върнат в училище от 8 ноември. На родителите ще се даде избор - ще може да оставят децата си вкъщи, ако не желаят да им се правят тестове.

Обстановката е динамична и се променя непрекъснато, допълни Дора Дулчева. Тя използва възможността, за да благодари на колегите си от РУО, които на моменти са на разположение денонощно, за да могат да съдействат на директорите за изпълнение на противоепидемичните мерки и актуалните разпоредби.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

boss gerb

boss gerb

05.11.2021 | 07:58

Извинявам се, току що разбрах, че г-жа Валентина Кайтазова - педагог е под номер 7 в листата за народни представители от коалиция ГЕРБ и СДС в Пазарджик. Въпросът е: дали тези длъжности трябва да бъда политически ангажирани?

Отговори
1 0
boss gerb

boss gerb

05.11.2021 | 07:47

Защо триете неудобните коментари за шефа на РУО Пазарджик - Валентина Кайтазова? Нямаше нищо обидно, защо се крие тази жена?

Отговори
1 0
boss gerb

boss gerb

05.11.2021 | 07:06

А, къде е калинката на ГЕРБ - Валентина Кайтазова, шеф на РУО? Скри ли се като всички мишки на ГЕРБ, в очакване да отмине бурята и пак да изплува от канализацията, където се крие трайно. А, да дали ходи и на сесиите на общинския съвет, тази т.н. съветничка? Боже, колко жалки безгръбначни твари, които ги интересуват само власт и пари!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?