32

Оставиха под стража пиян, блъснал кола и убил шофьора ѝ на пътя Пазарджик-Пловдив

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 45-годишния А.Г.

Същият е обвинен за това, че на 17 февруари 2024 г. като водач при управление на лек автомобил по пътя Пазарджик – Пловдив е нарушил правилата за движение по пътищата – блъснал е в задната част друг лек автомобил и по непредпазливост е причинил смъртта на неговия водач. Деянието е извършено в пияно състояние.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че А.Г. е извършил престъплението, за което е обвинен.

Беше отчетена високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и негативните характеристични данни на обвиняемия. Налице е реалната опасност от извършване на друго престъпление, включително и против транспорта – обвиняемият е бил с 1.02 промила алкохол в кръвта и е наказван многократно по административен ред за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 27 февруари 2024 год. от 10,00 ч.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?