1553

Осмокласник купи 230 спални чувала за бедстващи след труса

Осмокласник от Пазарджик дари всичките си спестявания за бедстващите след труса в Турция и Сирия. С личните пари на Кристиян Димитров са купени 230 спални чувала, които чрез доброволческата група "Добро сърце" ще бъдат доставени на нуждаещи се. Тийнейджърът учи в Езиковата гимназия "Бертолт Брехт". За големия човешки жест, който той сам е решил да направи, разказаха възхитени доброволци. 

"Той е само в 8. клас, но взема генерални решения, без да се замисли, щом е за добро и в името на това да помогне на някого с каквото може", заявиха от "Добро сърце". 

Кристиян счупил касичката си и е решил с парите да купи спални чували, тъй като те са сред най-необходимите вещи за останалите без дом в пострадалите от земетръса райони. 

"На такива хора като него можем само да се възхищаваме за добротата, която имат и носят - допълват от групата. - Браво и на неговите родители, че са го възпитали по този начин!"

Пазарджишките доброволци подчертават, че се гордеят с постъпката на Кристиян, благодарение на когото 230 души без дом ще имат шанса да спят на топло.

Припомняме, че по инициатива на "Добро сърце" в ресторант "Елбрус" в Пазарджик бе разкрит пункт за набиране на дарения за бедстващите в Турция и Сирия след труса. Най-нужни са палатки, спални чували, походни легла, дрехи и други. Предприемачът Сунай Караасан се е ангажирал да превози със свои камиони помощите до пострадалите райони. До момента са изпратени два камиона - по един за Турция и Сирия. Всяка помощ от хора, които да подготвят даренията за транспортиране, е добре дошла. Желаещите могат да се свържат с доброволческата група на телефон 0898614151.

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
хххххх

хххххх

16.02.2023 | 12:04

Защо не ги изпрати преди това за наводнението в Карловско?????????????????????????????????????? Много умно момче си бил !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
2 0
умната

умната

16.02.2023 | 09:47

помай умно!

Отговори
2 0
умната

умната

16.02.2023 | 09:47

жеста е похвален ....но недей така спонтанно защото в парламента вече ще вземат 7000лв заплата дори да мълчат като агнета....а тези които блеят по още толкова....така че дарявай помагай но разумно... ти дари най честно спестени пари...най вероятно повечето са дошли твоите родители заделящи средства за тебе.....т.е. те са се лишили за да имаш ти а ти даряваш.... докато онези мълчащи агнета в парламента просто седят и мълчат и трупат ли трупат ...бели пари за черни дни...да си дарят заплатите за 2 месеца.....барем

Отговори
5 0
Юлияна Димитрова

Юлияна Димитрова

16.02.2023 | 10:33

Имам 3 по математика, но все пак се чудя каква е тази касичка, която събира между 20 и 30 хиляди лева? В Пазарджик ли ги продават? Детските спални чували варират между 72 и 90 лв. брой. За възрастни и то от одеало между 130 и 200 лв. Калъфите за спалните чували са по-скъпи от самите чували. Та по мои изчисления в тази касичка е имало около 30 хиляди. Поздравявам родителите, които искат да изградят авторитет на детето си.

Отговори
7 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?