32

Осмокласници от „Брегов“ преобразиха стаи във Второ детско отделение

Шестима осмокласници от СУ “Георги Брегов“ преобразиха за няколко дни стените в стая за игра и приемен кабинет във Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Младите художници и тяхната преподавателка по изобразително изкуство не са се колебали дали да реализират идеята на началника на отделението д-р Златомира Манолова.

„Искахме да пресъздадем уют на децата, които се лекуват в болницата и да се почувстват все едно са в приказка с тези горски герои. Благодарим за поканата на д-р Манолова. Децата я приеха с ентусиазъм“, сподели преподавателката им по изобразително изкуство Наталия Йорданова.

Пъстрота, топлина, повод за усмивки и подкрепа – всичко това е съчетано в рисунките на Нина Чомакова, Стефани Шуманова, Алекс Илиев, Кристияна Радкова , Емилия Тягова и Вилияна Нанкенова.

Началникът на Второ педиатрично отделение д-р Златомира Манолова благодари на младите художници и тяхната преподавателка за старанието и положените усилия и за любовта, с която изпълниха този благотворителен проект.

„Искахме да направим стените на тези две стаи по-шарени за децата, да ги заредим с позитивна енергия, да са приветливи, да отвличат вниманието на малките ни пациенти от болката и да превръщат детския плач в усмивка“, обясни идеята си д-р Манолова и допълни, че подобряването на обстановката в отделението ще продължи, за да се създадат по-добри условия за престой на болните дечица.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?