Следвайте ни

Осигуряват PCR тестове за граждани в Сърница

viber icon

От днес ще е възможно и извършването на PCR тестове и в гр.Сърница по желание на гражданите, като изследванията ще се заплащат индивидуално от всеки човек, съобщиха от общината в градчето. Заинтересованите може да се свържат с личните си лекари за получаване на необходимата информация за мястото и начина, по който се извършват пробите.

Припомняме, че до момента в градчето са открити общо 13 положителни за коронавирус, включително три деца, най-малкото - на 2 годинки. Повечето новозаразени са били контактни със 78-годишна лежащо болна жена, която даде положителна проба преди дни. 

Състоянието на всички е задоволително и те са поставени на домашна изолация за 28 дни. Издирват се контактните лица за поставяне под 14-дневна карантина.

Въведени са крути противоепидемични мерки, затворени за посетители са общинската администрация, читалището, библиотеката, пенсионерският клуб, детските градини, стана ясно след проведена вчера видеоконферентна връзка между Областния кризисен щаб и щаба в родопската община.

По повод на новорегистрираното огнище днес главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев ще посети област Пазарджик. От 10.00 ч., доц. Кунчев ще проведе работна среща с членове на Областния кризисен щаб, в която ще участва и кметът на община Сърница Неби Бозов, съобщиха от Областната управа.  

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?