32

Осигурен е имот за новата пречиствателна станция в Добровница

Министерският съвет учреди безсрочно ограничено вещно право - сервитут, върху част от поземлен имот - публична държавна собственост, в полза на община Пазарджик. Сервитутът се учредява за изграждане на обект: „Канализационна помпена станция „Добровница“ за отпадъчни води в землището на с. Добровница, община Пазарджик и тласкател до съществуваща РШ от канализационната мрежа на гр. Пазарджик. Засегнатият поземлен имот от сервитута се намира в община Пазарджик. 

Целта на проекта е да се осигури възможност за отвеждане до Градска пречиствателна станция за отпадни води - Пазарджик на битови отпадъчни води от с. Добровница посредством канализационна помпена станция и напорен тръбопровод. 

Решението е в съответствие със Закона за държавната собственост, който позволява да се учредяват ограничени вещни права, когато това е необходимо за изграждане на линейни обекти на техническата инфраструктура, или когато друго техническо решение е икономически нецелесъобразно.

Съгласно друго правителствено решение, имот в столичния район Слатина, който е публична държавна собственост, ще бъде използван за изграждане на контролен пункт на Българската агенция за безопасност на храните и за нови подходи със съоръжения за контрол на достъпа и нов покрит паркинг за нуждите на Държавния авиационен оператор. Имотът с площ 1082 кв. м. ще бъде обявен за частна държавна собственост.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?