32
Следвайте ни

Още 11 партии регистрираха листи в РИК за парламентарния вот

viber icon

Единайсет партии и политически организации са регистрирали вчера в РИК листи с кандидати за народни представители от Пазарджишки избирателен район вчера. До момента те са вече двайсет, но срокът за регистрация не е изтекъл.
Първи за деня са обявили по надлежния ред листата си от "Има такъв народ". Първото място в нея отново е за Станислав Балабанов - репортерът от телевизия 7/8, станал известен със заядливите си въпроси към НОЩ по време на първата ковид вълна. Следва адвокат Тинко Василев, който е и регионален координатор на партията. Списъкът е с 13 имена.
Само две са в този на Българския съюз за директна демокрация. Водач е Тони Баждаров, бивш общински съветник в Пазарджик, а сега - предприемач, който лансира идеята за въвеждане на безусловен базов доход. Втори е Цветан Тодоров.
Само двама са и кандидатите на "Глас народен" - партията на Светльо Витков. От "Русофили за възраждане на отечеството" пък издигат шестима души. Листата е оглавявана от Андриан Атанасов - предприемач и ловец. Втори е журналистът Елисавет Гангов, следван от адвокат Мирослав Василев.
Десет пък са претендентите на партията на известния политик от близкото минало Александър Томов "Българска социалдемокрация - Евролевица". Лидерското място в нея е за Любен Колев, следван от Траян Баждаров и Ангел Риджаков.
БСП за България издига 14 претенденти за народното доверие с водач Драгомир Стойнев. Повечето от тях са известни в местната общност имена. Сред тях са областната координаторка Петя Цанкова, художничката Маргарита Иванова, предприемачът Стойко Стефанов, журналистката Диана Варникова и други.
С 18 имена е и листата на ВМРО-БНД. Начело в нея е Стефан Балабанов, бивш зам.-кмет на Пещера, а после - зам.-министър на вътрешните работи в последния мандат на ГЕРБ и Обединените патриоти. Следват го регионалният координатор Георги Коприщенов, общественикът Кузо Божинов и други.
Стоян Таслаков пък е на челно място в листата на партия "Възраждане", чийто лидер Костадин Костадинов е небезизвестен бунтар. В списъка са още Красимир Гълъбов, Иван Маринов, Светослав Александров и други.
Също с двама кандидати е листата на "Атака" - Цанко Бангьозов и Петър Белчев. Националното обединение на десницата пък номинира седем претенденти за депутатски места, а листата води Димитрина Кацарова.
Прави впечатление, че само три политически организации са с пълни листи от по 18 кандидати. Това са ГЕРБ-СДС, ВМРО-БНД и "Възраждане". А останалите, сред които не липсват големи партии с дългогодишна история, учудващо издигат по-малко хора. Дали не е имало достатъчно желаещи или умишлено са редуцирали списъците до състав с избираеми имена, е трудно да се каже.
Днес се очаква и Мая Манолова да регистрира листата на "Изправи се БГ! Ние идваме" за Пазарджик. Вече се чу, че тя лично ще я оглавява, а малко по-късно ще станат известни и останалите имена.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?