Следвайте ни

Още седмица бедствено положение в Стрелча

viber icon

С още седмица е удължен срокът на бедственото положение в Стрелча, обявено на 10 юни, след като приливна вълна по реда Меди дере заля вододайната зона и ключови ВиК съоръжения. Издадена е и заповед за новите 7 дни - до 24 юни, а като причина се сочат възникнали проблеми при извършване на неотложните аварийно-възстановителни работи по почистване на засегнатите съоръжения. Въпреки възстановеното водоподаване, водата е негодна за пиене и крие рискове за здравето на жителите и гостите на града.

"Закрепили сме нещата, но временно, признава кметът Стойно Чачов. Това е единствения ни водпровод, част от съоръженията са на трудно достъпно място, докъдето машина не може да стигне. Всичко е правено през 1947 година и оттогава не са извършвани големи ремонти. Една тръба с Ф200 захранва цял град, включително и туристите. Да не говорим, че е от етернит, канцерогенен материал. Утайници, пречиствателна станция - вкичко е в критично положение".

Чачов допълни, че предстои да изпрати искане за помощ до Министерския съвет. Смята да удължава бедственото положение поне докато водата не се изчисти и не стане годна за пиене. Надява се на финансиране, което да позволи трайно решаване на проблема.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?