Следвайте ни

Осем галеристи се „обръщат“ към безкрайността на изкуството

viber icon

На 18 май се отбелязва Международният ден на музеите. На този празник на музейния работник, каквито са и галеристите, стана традиция да се открива изложба на художниците от екипа на Художествена галерия "Станислав Доспевски". Днес тези творци отново ще представят на публиката своята експозиция "Безкрайност".
Музеите имат много функции: да съхраняват, да популяризират, да са място, в което можеш да се образоваш и да изследваш. В последните години върху предходните задачи се поставя и изискването те да се пречупват през удоволствието и приходите.
Дали това приближава зрителя до изкуството или го отдалечава?!
„Ако в старите времена изкуството е било далеч от хората, сега, със съжаление, признаваме, че хората са все по-далеч от изкуството.“ - Захар Прилепин
До колко това е истина и как се справят днешните музейни работници с предизвикателствата на съвременните обществени процеси? Предстоящият празник изисква да направят не една равносметка!
Галеристите имат преимуществото да са във всекидневен досег с изкуството, с творбите на много художници от различни поколения. Дали това се е отразило на тяхното лично творчество, заповядайте за да разберете на 18 май от 14.00 до 18.00 часа!
Осем галеристи се „обръщат“ към безкрайността на изкуството!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?