Следвайте ни

Осъдиха 13-годишен за убийство, пращат го в Ракитово

viber icon

За убийство 2 г. във възпитателен интернат да бъде настанен 13-годишният Дончо Йорданов от село Александрово. Това реши днес Хасковският районен съд, след като миналата седмица разгледа предложението на  Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общината. Експертите поискаха на Дончо да бъде наложена мярка "настаняване във възпитателно училище-интернат. Това се налага, защото 13-годишният е малолетен и не може да носи наказателна отговорност. 

Председателят на районния съд Пламен Георгиев постанови по възпитателното дело Дончо да бъде пратен за 24 месеца във ВУИ "Ангел Узунов". Възпитателното заведение се намира в Ракитово.

"Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Хасково в 14-дневен срок от постановяването му. Ако то бъде потвърдено, тогава момчето ще бъде приведено в интерната", обясни съдия Георгиев.

 
Преди да убият 61-годишния Димо Димчев от Александрово двете хлапета Васил Георгиев (14 г.) и Дончо Йорданов (13 г.) пили бира с жертвата си. Това съобщиха за "Марица" източници от полицията, докато на закрити врата в Хасковския районен съд застана по-малкото от двете момчета.

Както вече писахме, на 24 ​ноември възрастният мъж се скарал на улицата с двамата братовчеди. Заплашил ги с нож, а те започнали да го бият с дървени колове и ритници. Завлекли го под навес и продължили да го налагат. ​Поливали ​Димо с вода, за да се освести и продължавали да го млатят. Така възрастният мъж издъхнал от побоя, а момчетата захвърлили трупа му на улицата. 

Припомняме и че на 29 ноември Хасковският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Васил. ​Впоследствие той не обжалва ареста си пред апелативните магистрати в Пловдив. Този месец той ще навърши 15 г., може да бъде съден като непълнолетен.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?