Следвайте ни

Осъденият за убийството на ул. "Болнична" обжалва наказанието си

viber icon

Процесът за жестокото убийство на 32-годишния Николай Ш. от Пазарджик, извършено на 4 април 2020 година, ще се гледа идната седмица в Апелативния съд в Пловдив. Поредното заседание по казуса е насрочено в четвъртък от 10,00 часа. 

С присъда на Пазарджишкия окръжен съд подсъдимият И. Н. от гр. Пазарджик е признат за виновен в това, че на 04.04.2020 г. в гр.Пазарджик умишлено е умъртвил Н. Ш. – 32 годишен, поради което е осъден на 18 години „лишаване от свобода“, което е постановено да го изтърпи при първоначален „строг“ режим. Подсъдимият е осъден да заплати на майката на пострадалия сумата от 150 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и на жената на пострадалия сумата от 100 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди. Недоволни от присъдата останали подсъдимият и близките на пострадалия, които са подали жалби в съда.

Убийството е извършено след битов скандал под въздействието на обилни количества алкохол. Двамата мъже са съседи и се познавали. Във фаталната вечер в дома на подсъдимия се събрала голяма компания. Изведнъж избухнал скандал, прераснал в спречкване, а домакинът извадил нож и пробол смъртоносно в гърдите 32-годишния си гост. 

Осъденият има богато криминално досие - задържан е и има ред наказания, включително със затвор, за множество престъпления, сред които и изнасилване.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?