32

Осъденият доживот за убийството на майка си Даниел обжалва

Осъденият от Пазарджишкия окръжен съд на доживотен затвор Даниел Машев за убийството на родната си майка обжалва наказанието си. Това става ясно от съобщение на Апелативния съд в Пловдив, където делото ще се гледа утре от 9:30 часа. 

То е образувано по жалба на подсъдимия срещу доживотната му присъда. Пазарджишкият окръжен съд го е признал за виновен в това, че на 30. 09. 2022 г., в гр. Пазарджик, умишлено е умъртвил майка си, по начин особено мъчителен за убитата и с особена жестокост.

Даниел бил безработен и наркозависим от години. Във въпросния ден, сутринта, се скарал с майка си, докато двамата били в кухнята. Баща му не бил в дома им. Подсъдимият ударил шамар на майка си, а след това я намушкал с нож в корема. Грабнал сатъра от кухненския плот и отрязал главата й. Увил я в завивка и се опитал да се отърве от нея. Баща му го срещнал на коридора в блока, в който живеели и му взел ключовете, а той криел ръцете си отзад. Когато влязъл в апартамента мъжът открил обезглавеното тяло на жена си. Веднага се обадил на тел.112 и  съобщил за случилото се.

Припомняме, че след ужасяващото престъпление мъжът опита да се укрие, но скоро след това беше заловен в близко село пред църква и с окървавения нож в ръце. Той е наркозависим, а допреди чудовищното деяние е имал и други прояви на плашеща агресия. Малко след залавянето му получи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". 

Окръжните магистрати му наложиха доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?