Следвайте ни

Окончателно: Уличеният в палеж на автомобил във Велинград остава в ареста

viber icon

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Т. К., който е обвинен в това, че в ранните часове на 30.05.2021г., във Велинград е запалил имущество със значителна стойност - лек автомобил БМВ.

Колата е  собственост на фирма, но се управлява от Д. Г., с който обвиняемият бил във влошени отношения заради неуредени финансови проблеми. 

Апелативен съд – Пловдив анализира събраните до момента доказателства и прецени, че правилно Окръжен съд – Пазарджик е приел, че данните обезпечават извода, че обвиняемият е съпричастен към обвинението за палеж на автомобил. Има достатъчно гласни доказателства, че пострадалият е разпознал на записите от охранителни камери автомобила на обвиняемия, както и него самия. Намерените в дома на Т. К. дрехи съвпадат с тези, с които е облечено заснетото от камерите лице. 

С оглед съдебното минало на обвиняемия и неговите девет осъждания до сега, съдът прецени, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, той да извърши престъпление. За това отхвърли като неоснователна жалбата му да излезе под „домашен арест“ или друга  по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият, и съда, където бяха съдебният състав и защитникът.

  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?