Следвайте ни

Окончателно: Съдът отхвърли жалбата на ТК "Пазарджик" за кортовете на "Писковец"

viber icon

Върховният административен съд отхвърли окончателно жалбата на „Тенис клуб-Пазарджик“ срещу Решение № 1753/08.09.2020 г. на кмета на Община Пазарджик, с което бе определен концесионер на тенис кортовете в местността  „Писковец“. 

През септември'2020 г. кметът на Пазарджик и новите концесионери обявиха план за модернизирането на тенис кортовете в "Писковец"

Съдебната сага започна в края на септември месец, миналата година, когато кметът Тодор Попов обяви приключването на процедурата за концесионирането на  тенис кортовете в парк "Писковец". Конкурсът бе спечелен от консорциум "Тенис за Пазарджик", а срокът на концесията е за 25 години.

Решението бе обжалвано веднага от доскорошния наемател на комплекса - "Тенис клуб - Пазарджик" в Административен съд - Пазарджик. 

На 12-ти януари, 2021 г. същият излезе с Определение, което остави без разглеждане жалбата на Сдружение с нестопанска цел „Тенис клуб-Пазарджик“. 

От там внесоха нова жалба, този път до втората и последна инстанция - Върховния административен съд, който само потвърди позицията на колегите си в Пазарджик.

След окончателното решение на ВАС, предстои сключване на концесионния договор между Община Пазарджик и избрания концесионер в лицето на  консорциум "Тенис за Пазарджик". 

Инвестициите, които избраният концесионер трябва да направи са за около 1 млн. и 300 хил. лева. Те ще бъдат реализирани през първите 5 години, като за този период е разписан подробен график какво ще се случва.

Предвижда се реновирането на съществуващите съоръжения и изграждането на още няколко нови корта. Ще бъде построена многофункционална сграда за обезпечаване логистиката на дейностите - с леглова база, зала за треньори, модерни съблекални,  конферентна зала и  зона за хранене и кафе.

Ще бъде изградена и зала с обща разгърната площ от  2500 кв. м. и височина 8 метра за 3 корта. Тя ще  има трибуни и  ще отговаря на изискванията на БФТ, така че ще бъде зала, както за тренировки, така и за турнири. 

Проверка на "Марица" показа, че доскорошният стопанин на комплекса е демонтирал осветлението, мрежите и наземните метални линии(очертания) на кортовете. Липсват още съдийските столове, както и маркучите за поливане. 

В момента общинският имот е заключен от БМ "Жилфонд" и ще остане така до въвеждане във владение на новите концесионери.   

Ето какво е състоянието на тенис комплекса "Писковец" към днешна дата:

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?