Следвайте ни

Окончателно: Прекратиха мандата на още един кмет в Пазарджишко

viber icon

Поредният кмет в региона с предсрочно прекратен мандат е Димитър Христосков от Ветрен дол. Това се случи, след като Върховният административен съд потвърди решението на административните магистрати в Пазарджик за отстраняването му. Повод за това стана фактът, че местният управник е имал на свое име фирма.

Той е имал дадената му от закона възможност в едномесечен срок от този момент да предприеме действия по заличаването си като едноличен търговец и да уведоми писмено за това, както председателя на общинския съвет, така и общинската избирателна комисия. В случая той не е сторил това, като в крайна сметка е заличил едноличния търговец много по-късно– едва на 11.05.2020г. Според съда при това положение били налице всички предпоставки за прекратяване на пълномощията му, сочи се в мотивите към решението.

Делото бе заведено и спечелено на две инстанции от Местната коалиция „БСП за България“, зад която стоят няколко политически организации, срещу решението на Общинската избирателна комисия в Септември, която първоначално отказа да прекрати пълномощията на Христосков. 

Така и във Ветрен дол се очаква скоро да бъдат насрочени частични местни избори. Този сценарий наскоро се разигра и в Стрелча и Аканджиево, където кметове бяха отстранени заради незаличени фирми на свое име. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай