32
Следвайте ни

Окончателно: 25 г. затвор за пастрока, убил бебе с юмруци

viber icon

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което  Светослав Йорданов е осъден за убийство на 11-месечно бебе. Тъй като подсъдимият е признал вината си и на първа инстанция делото е гледано по реда на съкратено съдебно следствие, наложеното му  наказанието  „доживотен затвор“  е заменено с лишаване от свобода от 25 години, съобщават от пресцентъра на Апелативния съд в Пловдив. 

Апелативният съд е изпълнил задълженията си и е проверил законосъобразността на проведената съкратена процедура при разглеждането на делото от Пазарджишкия окръжен съд, който действително не е имал основание да откаже провеждането на съкратено следствие, се казва в мотивите на Върховния касационен съд.

Подсъдимият Светослав Йорданов е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд за това, че на 23 ноември 2017 г. в Пазарджик е умъртвил бебето на приятелката си, докато тя била на работа. Доказано е, че в продължение на няколко дни подсъдимият многократно е удрял и хапал момченцето, когато майката го оставяла на грижите му и отивала да проституира. На 23 ноември детето не спирало да плаче. За това Светослав Йорданов  го дръпнал силно за ръката, то паднало на пода и ударило главата си в задния ръб на спалнята, но не млъкнало. Той отново го дръпнал, при което то паднало и отново ударило  главата си отзад, но не престанало да плаче. Затова той го ударил пет - шест пъти с юмруци по главата, коремчето и цялото тяло. То поплакало малко и заспало. Започнало да диша тежко и затова подсъдимият звъннал по телефона на майката да се прибира. Закарали бебето в болница, но то вече било мъртво.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и е влязло в сила.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ттомов

Ттомов

23.10.2021 | 07:39

Какъв затвор бе,да се одере жив.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?