32
Следвайте ни

Окончателно: 215 души се борят за деветте места за Пазарджишко в Парламента

viber icon

Общо 215 са кандидатите за народни представители, които ще се борят за деветте места за представители на Пазарджишки избирателен район в бъдещия парламент, оповестиха от Районната избирателна комисия. 27 партии и коалиции издигат свои листи, като само БЗНС не се е регистрирала за участие във вота. 
Регистрацията, която приключи до 12 октомври, е преминала успешно, отчете говорителят на РИК адвокат Антони Върбев. И тук, както и в Стара Загора, от "Демократична България" са ползвали електронен подпис за удостоверяване на документите, който обаче е бил валидиран, така че експертите на комисията са го признали.
362 пък са секциите до момента, оповести председателят на РИК Йордан Кожухаров, но с уговорката, че още не са разкрити подвижните за хора с увреждания и карантинирани, както и тези в болниците. В три от 12-те общини в региона са назначени и секционните комисии, очаква се останалите 9 да направят това до 19 октомври, когато изтича крайният срок.
Кожухаров още веднъж изрази надежда, че в региона ще бъдат предоставени поне 10 тестови машини, за да може да се проведе адекватно както обучението на секционните комисии, така и тестово гласуване - още повече, че сега гражданите ще упражнят два избора - за депутат, и за президент и вицепрезидент, на едни и същи устройства. Той сподели опасенията си, че лошото време допълнително ще затрудни процеса - обикновено машините се поставят пред общините, където има повече хора. Почти сигурно е, че машините ще са по-малко от броя на общините, така че ще се ползват по график.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?