32

Окичиха с агитация дървета и стълбове във Велинград

РИК разпореди плакатите да бъдат премахнати

Предизборни плакати, окачени на всевъзможни места във Велинград, станаха повод за проверка от Районната избирателна комисия. Инспекцията е предизвикана от граждански сигнал, който се оказал основателен.

В жалбата си до Районната избирателна комисия жител на Велинград, който е и кандидат за народен представител, но преди всичко - силно ангажиран с полезни екологични проекти, сезира комисията, че в родопския град системно не се спазват разпоредбите на местната община за местата, където е позволено да се лепят предизборни материали. Така те били буквално навсякъде - основно по дървета, електрически стълбове, електрически табла и места, разположени в близост до избирателни секции и училища. Към сигнала са приложени достатъчно доказателства - снимки, на които се вижда, че на електрически стълбове и дървета са поставени агитационни материали на различни, регистрирани за участие и регистрирали кандидатски листи в изборите за народни представители на 2 април 2023 г. политически субекти.

Именно по тази причина и заради липсата на категорични данни за лицата, които са ги поставили, както и времето на поставянето им, административнонаказателна отговорност не следва да бъде ангажирана, считат от РИК.

На кмета на Велинград е указано да организира изземването и премахването на агитационните материали, поставени на територията на града, поставени в нарушение на заповедта, определяща стриктно местата за разпространение на предизборни плакати. При необходимост за изпълнение на поставената задача градоначалникът може да ползва съдействие на органите на МВР, се посочва още в решението на РИК. То е изпратено за сведение и изпълнение и до Областната дирекция на полицията в Пазарджик.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?