32

ОИК-Панагюрище предлага насрочване на нов избор за кмет на града

Общинската избирателна комисия в Панагюрище ще уведоми ЦИК, която пък да направи предложение на президента на страната за насрочване на нов избор за кмет на средногорската община. Това решениее взето на извънредно заседание, проведено снощи, след като Върховният административен съд касира резултатите от балотажа на 5 ноември 2023 г.

Решението ще бъде изпратено до Общинския съвет в Панагюрище, който е задължен да назначи временно изпълняващ кмет до провеждане на новия избор. Вероятно това ще стане на редовното заседание на местния орган, насрочено за 28 февруари.

Припомняме, че след обявяване на резултатите от балотажа доскорошният кмет на общината Никола Белишки изгуби само с 28 гласа разлика от опонента си Желязко Гагов. Белишки обжалва резултатите пред Административния съд, а вещи лица откриха редица сериозни нарушения при отчитането на гласовете и попълването на документите, най-вече в 25-а секция в село Попинци. Изводът на експертите бе, че те биха могли да доведат до изкривяване на резултатите. Магистратите ги обявиха за недействителни, а Върховният административен съд изцяло потвърди решението им.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?